thanxs for viewing.njoy my writtin'.have a nice day :)

Tuesday, 26 April 2011

kerna saya bukanlah insan yang perfect ♬ ♪

  ✿ Assalamualaikum 



terasa sedih tapi,try untuk buatkan dri happy....

kepada hamba Allah yang dikasihiNya,

mimi bukanlah seorang yang sempurna untuk 'anda' jadikan ukuran.
mimi tak pernah terlintas untuk cakap yang bukan2.
walaupun 'anda' anta msg yang ntah pape.
cukup indah bahasa 'anda'...
mimi tau u'll never know dat i'd my blog
u'll never realize this is the part where i expressed my feelings beside Him..
spanjang hidup nie,mimi masih sedar siapa mimi.
dun worry.
apa pun,mimi doakan yang terbaek untuk anda n dia.








Sunday, 24 April 2011

graduation day ♬ ♪

  Assalamualaikum  


sekarang nie mimi semakin malas nak publish any posts.bila dah balik keje,bukak com pun kejap je.check fb,tkot ad berita penting tentang graduan SPM.cehh.bukak V5 punyer private group.tapi,as a token of remembrance all over my life,mimi nak tulis jgak psal.
GRADUATION DAY


sebab bagi mimi,maybe ini pengalaman yang takkan boleh di replay back in my teen.bila terima surat untuk graduasi,mimi serba salah.nak pergi ke tak nak ??lagipun,both of my parents keje.


then,mimi n nini decide untuk pergi bersama.mmg tak dapat dipisahkan.hehe.
so,awl pagi ag mimi pergi umah nini utk ambik nini comeyl yang blum ciap packing.nini bawak byk barang.HAHA.sbb dye comeyl.


mimi yang belum breakfast ag mula lar komen2 sama nini.hehe.actually,nak sangat ase breakfast meal at mc donalds.lapa sgt.nak parking tue punyerlah susah.biaselah,menuntut ilmu utk test JPJ shaja,bukan  utk diguna.huhu.






nampak tak muka excited utk makan breakfast?


yahaila ◕‿◕


bila da siap makan,kami pun smpat singgah kat Pustaka Seri Intan [PSI].mimi smpat beli buku Mathematics form 3 untuk adek dorm mimi.
then,




ttbe je mimi decide nak beli satu kek utk adek2 dorm mimi yang tersayang neh.yelah,lama dah tak jumpa,rindu tahap melampau ase.waaa...sedih


umm..so,beli lar kek di Lotti Cake ek name kdai tue,izni?hehe.lupa lar.suda nyanyuk!kek black forest.yummy..


then,pegi ambik fatma utk ke pasir puteh.lam perjalanan fatma sempat belanja mimi n nini slurpee n mentos kt kdai seven eleven a.k.a tmpat keje fatma.tengs to maa.


on the way tue,macam2 gelagat,aksi dan karenah nini n maa.HAHA.shinggakan smpat ad moment dgn bangla yang jaga jalan.ape daa?hehe


the most thing yang tak boleh mimi nak lupa,bila bdepan ngn JPJ.yahaila.takuttt.sbb actly,mimi,nini n maa tak pkai pun seatbelt.before tue,maa smpat cakap,"maa mlslar nk pkai seatbelt kalau mimi pom xpakai".


ayark.adush3.nseb baek nini smpat tarik mimi punyer seatbelt.klu x,tersengih-sengihlar jawabnya.Alhamdulillah.


smpai kt skola mimi,kami trus pergi ambik jubah n bayar pendaftaran utk graduasi dgn Cikgu Zanisah.mase tue,jmpa kawan2 yang da lame tak bertemu mata.


siap semua,mimi pom pergi jumpa adek2 dorm lam kul 6 lbh.msuk dorm.sebak ase.da lame tak tdur kt katil single uh.waaa...borak ngn adek2.aisyah,zati kcik,zati bsar,idayu.


then,pegi makan kat dm.actually,rmai yang kuar mase ptg after reheasal tapi,mimi mls.sbb mimi lbih rajin utk mkn kt dm.HAHA.


byak perubahan kat skola,esp students.yup.


malam tu,mimi xbuat apa2 selain pergi ke gerai2 utk makan.asyik makan.xpe,biar lbih sihat berkali-kali ganda.


borak2 ngn budak kcik aisyah n yurnx.seronok..lam kul 10 lbih mimi,aisyah,yati pergi DM utk ambik kek tdi..


then,tggu adek2 blik utk celebrate dyeorg.makan2 kek.plus ad lina n adda.btambah meriah n havoc.brbual mcm dlu2 ngn mahah n ain serta adek2.











ttbe ad signature.


lpas kyg membutal,siap men2 ngn aisen.best.kteorg pun tdur.zzzzz...
mimi tdur ngn zati besar di sebelah kiri n aisyah di sebelah kanan.SERONOK.




bgun lam kul 6 lbih,solat subuh n mandi.bsiap sedia utk grad ♬ ♪ ♩ ♫
mimi pkai baju simple je,pink.bju tue aunt mimi yang kasi.sbg penghargaan,mimi pkai pd hari yang berharga buat mimi..tengs aunt.


walaupun graduation day terasa hambar,tp,mimi ttp syok sbb dpt jmpa kawan.



 ♥ ♥ ♥


 ♥ ♥


 ♥





 ♥ nini,elmy,farah,maa ♥


 ♥ yati n mimi ♥


 ♥ mimi n noni ♥


 ♥ widad n mimi ♥


mimi n zatie besar


 ♥ mimi n leng ♥


 ♥ mimi n sayra ♥


 ♥ mimi n yati ♥ 


 ♥ mimi n nini ♥


 ♥







Saturday, 23 April 2011

dimarahi lioness ❤



 ✿ Assalamualaikum  ✿






ari nie,mimi bangun awal untuk pergi keje.5.30 pagi..waaa..maybe,sbb tdo awl mlm sebelum tue.tpi,kul 6 bru siap mandi.before tue,termenung di atas katil.rutin harian ♥ ♥
lps mandi,mimi kejutkan adek mimi utk ke sekolah?haiyahaila ♫ ♪ rajin giler mimi....sedangkan ai nie hari sabtu a.k.a saturday.it's a weekend day.then,get ready utk solat subuh.lps subuh,pergi kejutkan balik n membebel tak tentu pasal.it's my JOB,24hours,without any payment.hehe.agak keletihan bila membebel padahal mimi xsedar hari nie hari cuti utk bdak skola.apelar punyer nyanyuk mimi nie.mamai mungkin.but,mamai pun bleh membebel panjang2 ke?sehingga kalau buat essay tue,insyaAllah dapat A+.lepas bersiap,baru mimi perasan kenapa bbdak skola kt umh nie,xbgun2.ish-ish.sbb tu adek mimi membebel balik kt mimi.fuhh.dahsyat.

so,the morel of this moment is "jangan over-bebelan di pagi hari"


da true friend  ❤  ♥....



Friday, 22 April 2011

izni ♫♪


http://www.cute-smiley.com


❝ku rasa ada kimia antara kita❞ ♬♬♪♩...

sebenarnya,mimi saje nak interframe my lovely cute besties..NINI.mimi knal dgn nini mse form1 ag.da lima taun kami berkwn.n our friendship becomes stronger from day to day...





mase kat scipp dlu pom amt rapat sgt.shinggakan slalu tdur bersama.form2,time mimi n nini paling rapat.mcm xbleh nak berpisah...n kteorg xpnah sekelas pom ◕‿◕
cuma tima japanese class je dduk b'dua.tue pun kdg2,lain-lain tempat.
after SPM,brtmbh2 rapatnya.sbb blaja driving skali,cgu yang sama,kluar hangout b'sama.
best sgt.mase result pom,dpt same.!! aiyaa.mmg mimi cinta r sama nini.
tapi,mtak2 post nie nini xbace coz if she read this post,tergolek2 ase dgn kecomelan nini.













Sunday, 17 April 2011

Saturday, 16 April 2011

buku :)



Assalamualaikum...psstttt.excited n happy lots.special thanxs to MUHAMMAD IZZUDIN AMIR a.k.a cik Amir.suker sgt3 dgn buku yang diberi.aku tak pernah dapat pom buku yang sebegitu daripada mne2 kwn laki-laki [puff].aku sangat3 menghargainya.trimassss.aku akan try hbiskan dan mendalaminya sebaik mungkin.insyaAllah.....




tulisan cik AMIR mmg lbih cntek okey bbndg skola rndah.miahahaha



tapi,aku tahu kau nak aku berubah daripada apa yang aku ada sekarang.maksudnya,lebih better dari pelbagai aspek.aku xboleh berjanji tapi insyaALLAH,aku akan cuba.amin.

Friday, 15 April 2011

close friend [miss ue]




da lme xbermsg dgn pcik wan0c nie :)
juz missim ue,dear.
mimi knal ngn pcik wan0c nie since we were third former.
JOHOR.uh.jauh an?
pcik wan0c nie teman yang ter"jauh" di pelusuk MUOR.hahaha
dlu mmg rapat.friendster,a place whre we'd been met.
tpi,kami hanya berteman k?
xlbih dari itu.shhhhhh




an indeed friend is like a sparkling diamond of world life.true friend is hard to find :)
insyaAllah..

Sunday, 3 April 2011

fadhilat mengerat kuku



Bismillahirrahmanirrahim :)

before meet this artcle,mimi xtau pom ad fadhilat pada hari lain selain hari Jumaat.
Alhamdulillah,skurang-kurangnya dapat manfaatnya...


  • Sesiapa mengerat kuku pada hari Sabtu Allah akan keluarkan daripadanya penyakit dan Allah menyembuhkan  penyakit yang ada pada dirinya.
  • Sesiapa mengerat kuku pada hari Ahad Allah keluarkan daripadanya penyakit papa atau miskin dan Allah kurnia padanya sifat kaya.
  • Sesiapa mengerat kuku pada hari Isnin Allah keluarkan  daripadanya penyakit gila dan Allah kurniakan kepadanya kesihatan.
  • Sesiapa mengerat kuku pada hari Selasa Allah keluarkan daripadanya  penyakit barash dan Allah kurniakan padanya sifat penawar.
  • Sesiapa mengerat kuku pada hari Rabu Allah keluarkan daripadanya penyakit was-was dan ketakutan, Allah kurniakan padanya  perasaan aman dan tenang.
  • Sesiapa mengerat kuku pada hari Khamis Allah keluarkan daripadanya penyakit judzam dan Allah kurniakan kepadanya sifat Afiat.
  • Sesiapa mengerat kuku pada hari Jumaat Allah keluarkan daripadanya dosa dan Allah kurniakan kepadanya Rahmat.

wanita hebat?

Bismillahirrahmanirrahim :)
salam bahagia.
mimi sje nak berkongsi sedikit information tentang wanita.
buat santapan semua including mimi,yey ..


KUASA PUJUKAN PEREMPUAN 
* Kehebatan perempuan dalam pujuk rayu tidak dapat disangkal 
lagi. Tidak ada perempuan yang tidak mahir dalam seni ini. Kaum lelaki 
boleh dipujuk dan dirayu untuk melakukan apa sahaja mengikut 
kehendaknya. 


* Beberapa contoh keruntuhan empayar yang dibina oleh lelaki 
disebabkan daya pujukan wanita : 



1. Napoleon Bonarparte dan Josephine. 
2. Anthony dan Cleopatra 
3. Hitler dan Matahari 
4. Samson dan Delila 
5. Abu Lahab dan Hendon 



* Beberapa contoh wanita yang menjadi kekuatan kepada kepimpinan 
seorang lelaki sehingga berjaya mengatasi segala ujian dan cabaran 
tanpa 
melemahkan semangat juang mereka dalam menegakkan kebenaran dan 
kekuatan 
agama : 



1. Nabi Muhammad saw dan Siti Khadijah serta isteri-isteri 
beginda yang lain. 
2. Nabi Ayub dan Siti Rahmah. 
3. Nabi Ibrahim dan Siti Sarah serta Siti Hajar. 
4. dan banyak contoh lagi orang-orang muslim yang lain. 




KUASA KEJELITAAN PEREMPUAN 
* Hal ini diketahui oleh semua orang. Kejelitaan perempuan boleh 
menumbangkan ramai lelaki hingga banyak yang terarah melakukan 
perkara-perkara yang tidak wajar. Sebaliknya kuasa jelita yang ada pada 
kaum muslimah boleh menimbulkan kecintaan yang tinggi terhadap Allah di 
mana seorang isteri boleh mempengaruhi suami dalam hal-hal yang 
diredhai 
Allah. 




KUASA LAYANAN PEREMPUAN 
* Kaum lelaki mudah goyah dan alah dengan layanan yang baik, apa 
lagi dari perempuan yang sangat dikasihi seperti isteri dan ibu. 
Layanan 
baik yang disalurkan kepada orang yang berhak menerimanya, bukan sahaja 
mendatangkan keredhaan Allah tetapi memungkinkan apa yang diminta akan 
dipenuhi dengan mudah. 



KUASA DOA PEREMPUAN 
* Doa perempuan lebih makbul dari lelaki kerana sifat 
penyayangnya lebih kuat dari lelaki. Sebagaimana hadis Rasulullah saw: 



"Doa ibu itu lebih cepat makbul." Orang bertanya:"Kenapa ya 
Rasulllah ?" Jawab baginda : "Ibu lebih penyayang dari bapa dan doa 
dari 
orang yang penyayang tidak akan sia-sia." 




KUASA TAQWA PEREMPUAN 
* Ketaqwaan adalah kuasa paling sempurna dan terbaik dalam 
menangani apa jua masalah. Orang yang paling bertaqwa adalah orang yang 
paling dikasihi Allah. Allah tidak akan membiarkan orang yang 
dikasihiNya melainkan dipelihara serta sentiasa dirahmatiNya. 



* Kuasa taqwa lebih mudah diperolehi oleh perempuan berbanding 
lelaki kerana kehalusan budi yang ada pada perempuan adalah merupakan 
penjara daripada melakukan hal-hal yang mendatangkan dosa. Berbanding 
lelaki yang sebahagian hidupnya berada di luar rumah serta terdedah 
kepada pelbagai godaan, cubaan dan ujian. 



* Kekuasaan taqwa ini pula oleh kemuliaan yang diberikan oleh 
Allah swt sehingga setiap lelaki pasti memerlukan perempuan untuk 
menghirupkan udara ini atau dalam perkataan lain setiap lelaki pasti 
dilahirkan oleh perempuan kecuali Nabi Adam a.s. Sekuat-kuat lelaki, 
kuat lagi perempuan kerana lelaki itu sendirinya datang dari perut 
perempuan yang menghamilkannya dan melahirkannya ke dunia, kemudian 
melatih, mendidik, memelihara dari kecil hingga dewasa. 



* Kemuliaan perempuan akan lebih nyata, jika ditambah dengan 
ketaatan kepada kaum lelaki yang berhak atasnya sebagaimana maksud 
hadis 
Rasulullah saw: 



"Perempuan yang taat kepada suaminya, semua burung di udara, ikan 
di air, malaikat di langit, matahari dan bulan : semuanya beristighfar 
baginya (isteri) selagi mana ia masih taat kepada suaminya dan 
diredhainya (serta menjaga solat dan puasanya)."


untuk jadi yang terbaek itu terlalu susah namun dengan segala hidayah dan keberkatanNya,insyaAllah.usaha itu lbih pnting dripada cepat mengeluh.AMIN

Friday, 1 April 2011

HB,dad :)

Assalamualaikum w.b.t :)




"happy birthday,dad".....ari nie ari most unexpected day for my beloved abah.En.Abdul Hadi Yunus :)
xrncang utk celebrate pom actly.thanxs to JSE's bachok for making a great day for abah.thnxs for the cake n everything.mmg syok sgt3.
dear abah,
semoga panjang umur n dimurahkan rezeki.semoga abah dapat menjalankan segala kewajipan dengan sempurna utk keluarga kita.semoga abah dilimpahkan dengan segala keberkatan sepanjang hayat abah.semoga abah terus bahagia dengan kami sekeluarga selamanya.AMIN.dan yang terakhir,semoga keluarga kita berjumpa di syurga sana.amin ya rabbana 'alamin :)


HAPPY BIRTHDAY yang ke 34,hehe.opss.43 :)
alom syg abah..









mimi,ma,abah,a.pijie,a.wei,a.miji,k.mira,a.din,a.zoran,a.pijie,a.lock,a.arif
 :)