thanxs for viewing.njoy my writtin'.have a nice day :)

Sunday, 8 May 2011

reunion 6M cool ♬ ♪

✿Assalamualaikum






















♬ ♪ lets pixca tells da story ♬ ♪ 











i got selangor matriculation college ♬ ♪


✿Assalamualaikum

alhamdulillah.mimi dapat tawaran ke matrik SELANGOR.nseb baek selangor.kalau JOHOR,aduii.lagi jauhhhhhh.
UPU mmg xde rezeki.MAKTAB pom xde rezeki.
memang sudah suratan takdir.
v5 yang dapat pergi pom just 4 orang je.insyaAllah,yang memang confem pegi ngn mimi tue SARAH.delqa de saraa [idunnohowshespellsit]

borang2 pun da diisi.bru semalam actually.HAHA.
berdebar.waaaaa.
preparations pom dop ag.just bju krung je bru di"prepared"
insyaAllah,ad mase,mimi pergi bli bnda2 basic sendiri.
takkan asyik nak susahkan abah n ma.an?

agpom,duit gaji pom ad gaji.mmg bdjet utk preparations   
takut nati  parents mimi banyak kuarkan fulus.

long time ,no updates, ?♬ ♪


da lame xupdate blog terchenta nie 
bukan tak nak update
cuma tak berkesempatan.


bila dah balik keje,malas nak update.

rasa rindu sgt2 malam nie ngn blog nie.blog=a place where i put half of my sadness n happiness here.never make diz blog as a part to show off.kadang2 ble da balik keje around 5.30-6.00 p.m,badan da mmg letih.typing skills pon da jadik slow.

maaf yer,blog.
tokey kamu mmg suka zzz
 ❤ 






Tuesday, 26 April 2011

kerna saya bukanlah insan yang perfect ♬ ♪

  ✿ Assalamualaikum 



terasa sedih tapi,try untuk buatkan dri happy....

kepada hamba Allah yang dikasihiNya,

mimi bukanlah seorang yang sempurna untuk 'anda' jadikan ukuran.
mimi tak pernah terlintas untuk cakap yang bukan2.
walaupun 'anda' anta msg yang ntah pape.
cukup indah bahasa 'anda'...
mimi tau u'll never know dat i'd my blog
u'll never realize this is the part where i expressed my feelings beside Him..
spanjang hidup nie,mimi masih sedar siapa mimi.
dun worry.
apa pun,mimi doakan yang terbaek untuk anda n dia.








Sunday, 24 April 2011

graduation day ♬ ♪

  Assalamualaikum  


sekarang nie mimi semakin malas nak publish any posts.bila dah balik keje,bukak com pun kejap je.check fb,tkot ad berita penting tentang graduan SPM.cehh.bukak V5 punyer private group.tapi,as a token of remembrance all over my life,mimi nak tulis jgak psal.
GRADUATION DAY


sebab bagi mimi,maybe ini pengalaman yang takkan boleh di replay back in my teen.bila terima surat untuk graduasi,mimi serba salah.nak pergi ke tak nak ??lagipun,both of my parents keje.


then,mimi n nini decide untuk pergi bersama.mmg tak dapat dipisahkan.hehe.
so,awl pagi ag mimi pergi umah nini utk ambik nini comeyl yang blum ciap packing.nini bawak byk barang.HAHA.sbb dye comeyl.


mimi yang belum breakfast ag mula lar komen2 sama nini.hehe.actually,nak sangat ase breakfast meal at mc donalds.lapa sgt.nak parking tue punyerlah susah.biaselah,menuntut ilmu utk test JPJ shaja,bukan  utk diguna.huhu.






nampak tak muka excited utk makan breakfast?


yahaila ◕‿◕


bila da siap makan,kami pun smpat singgah kat Pustaka Seri Intan [PSI].mimi smpat beli buku Mathematics form 3 untuk adek dorm mimi.
then,




ttbe je mimi decide nak beli satu kek utk adek2 dorm mimi yang tersayang neh.yelah,lama dah tak jumpa,rindu tahap melampau ase.waaa...sedih


umm..so,beli lar kek di Lotti Cake ek name kdai tue,izni?hehe.lupa lar.suda nyanyuk!kek black forest.yummy..


then,pegi ambik fatma utk ke pasir puteh.lam perjalanan fatma sempat belanja mimi n nini slurpee n mentos kt kdai seven eleven a.k.a tmpat keje fatma.tengs to maa.


on the way tue,macam2 gelagat,aksi dan karenah nini n maa.HAHA.shinggakan smpat ad moment dgn bangla yang jaga jalan.ape daa?hehe


the most thing yang tak boleh mimi nak lupa,bila bdepan ngn JPJ.yahaila.takuttt.sbb actly,mimi,nini n maa tak pkai pun seatbelt.before tue,maa smpat cakap,"maa mlslar nk pkai seatbelt kalau mimi pom xpakai".


ayark.adush3.nseb baek nini smpat tarik mimi punyer seatbelt.klu x,tersengih-sengihlar jawabnya.Alhamdulillah.


smpai kt skola mimi,kami trus pergi ambik jubah n bayar pendaftaran utk graduasi dgn Cikgu Zanisah.mase tue,jmpa kawan2 yang da lame tak bertemu mata.


siap semua,mimi pom pergi jumpa adek2 dorm lam kul 6 lbh.msuk dorm.sebak ase.da lame tak tdur kt katil single uh.waaa...borak ngn adek2.aisyah,zati kcik,zati bsar,idayu.


then,pegi makan kat dm.actually,rmai yang kuar mase ptg after reheasal tapi,mimi mls.sbb mimi lbih rajin utk mkn kt dm.HAHA.


byak perubahan kat skola,esp students.yup.


malam tu,mimi xbuat apa2 selain pergi ke gerai2 utk makan.asyik makan.xpe,biar lbih sihat berkali-kali ganda.


borak2 ngn budak kcik aisyah n yurnx.seronok..lam kul 10 lbih mimi,aisyah,yati pergi DM utk ambik kek tdi..


then,tggu adek2 blik utk celebrate dyeorg.makan2 kek.plus ad lina n adda.btambah meriah n havoc.brbual mcm dlu2 ngn mahah n ain serta adek2.











ttbe ad signature.


lpas kyg membutal,siap men2 ngn aisen.best.kteorg pun tdur.zzzzz...
mimi tdur ngn zati besar di sebelah kiri n aisyah di sebelah kanan.SERONOK.




bgun lam kul 6 lbih,solat subuh n mandi.bsiap sedia utk grad ♬ ♪ ♩ ♫
mimi pkai baju simple je,pink.bju tue aunt mimi yang kasi.sbg penghargaan,mimi pkai pd hari yang berharga buat mimi..tengs aunt.


walaupun graduation day terasa hambar,tp,mimi ttp syok sbb dpt jmpa kawan.



 ♥ ♥ ♥


 ♥ ♥


 ♥





 ♥ nini,elmy,farah,maa ♥


 ♥ yati n mimi ♥


 ♥ mimi n noni ♥


 ♥ widad n mimi ♥


mimi n zatie besar


 ♥ mimi n leng ♥


 ♥ mimi n sayra ♥


 ♥ mimi n yati ♥ 


 ♥ mimi n nini ♥


 ♥







Saturday, 23 April 2011

dimarahi lioness ❤



 ✿ Assalamualaikum  ✿






ari nie,mimi bangun awal untuk pergi keje.5.30 pagi..waaa..maybe,sbb tdo awl mlm sebelum tue.tpi,kul 6 bru siap mandi.before tue,termenung di atas katil.rutin harian ♥ ♥
lps mandi,mimi kejutkan adek mimi utk ke sekolah?haiyahaila ♫ ♪ rajin giler mimi....sedangkan ai nie hari sabtu a.k.a saturday.it's a weekend day.then,get ready utk solat subuh.lps subuh,pergi kejutkan balik n membebel tak tentu pasal.it's my JOB,24hours,without any payment.hehe.agak keletihan bila membebel padahal mimi xsedar hari nie hari cuti utk bdak skola.apelar punyer nyanyuk mimi nie.mamai mungkin.but,mamai pun bleh membebel panjang2 ke?sehingga kalau buat essay tue,insyaAllah dapat A+.lepas bersiap,baru mimi perasan kenapa bbdak skola kt umh nie,xbgun2.ish-ish.sbb tu adek mimi membebel balik kt mimi.fuhh.dahsyat.

so,the morel of this moment is "jangan over-bebelan di pagi hari"


da true friend  ❤  ♥....



Friday, 22 April 2011

izni ♫♪


http://www.cute-smiley.com


❝ku rasa ada kimia antara kita❞ ♬♬♪♩...

sebenarnya,mimi saje nak interframe my lovely cute besties..NINI.mimi knal dgn nini mse form1 ag.da lima taun kami berkwn.n our friendship becomes stronger from day to day...





mase kat scipp dlu pom amt rapat sgt.shinggakan slalu tdur bersama.form2,time mimi n nini paling rapat.mcm xbleh nak berpisah...n kteorg xpnah sekelas pom ◕‿◕
cuma tima japanese class je dduk b'dua.tue pun kdg2,lain-lain tempat.
after SPM,brtmbh2 rapatnya.sbb blaja driving skali,cgu yang sama,kluar hangout b'sama.
best sgt.mase result pom,dpt same.!! aiyaa.mmg mimi cinta r sama nini.
tapi,mtak2 post nie nini xbace coz if she read this post,tergolek2 ase dgn kecomelan nini.













Sunday, 17 April 2011

Saturday, 16 April 2011

buku :)



Assalamualaikum...psstttt.excited n happy lots.special thanxs to MUHAMMAD IZZUDIN AMIR a.k.a cik Amir.suker sgt3 dgn buku yang diberi.aku tak pernah dapat pom buku yang sebegitu daripada mne2 kwn laki-laki [puff].aku sangat3 menghargainya.trimassss.aku akan try hbiskan dan mendalaminya sebaik mungkin.insyaAllah.....




tulisan cik AMIR mmg lbih cntek okey bbndg skola rndah.miahahaha



tapi,aku tahu kau nak aku berubah daripada apa yang aku ada sekarang.maksudnya,lebih better dari pelbagai aspek.aku xboleh berjanji tapi insyaALLAH,aku akan cuba.amin.

Friday, 15 April 2011

close friend [miss ue]




da lme xbermsg dgn pcik wan0c nie :)
juz missim ue,dear.
mimi knal ngn pcik wan0c nie since we were third former.
JOHOR.uh.jauh an?
pcik wan0c nie teman yang ter"jauh" di pelusuk MUOR.hahaha
dlu mmg rapat.friendster,a place whre we'd been met.
tpi,kami hanya berteman k?
xlbih dari itu.shhhhhh




an indeed friend is like a sparkling diamond of world life.true friend is hard to find :)
insyaAllah..